2020.10.01 09:00

Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum

a szakgimnáziumok / technikumok és a szakközépiskolák / szakképző iskolák tanulói számára

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Jelentkezz most!

A verseny fővédnöke: Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos – a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke

Az első 100 jelentkező csapat részt vesz egy sorsoláson, amelynek nyertese egy 5 fős parlamenti látogatáson vehet részt Budapesten. Az utazás és a belépőjegyek költségét a szervezők állják.

Mit nyerhetek?

Ezen a versenyen tényleg mindenki nyer – ha elég szorgalmas vagy és jól figyelsz, akkor az elengedhetetlen pénzügyi alapismeretek mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatsz.

Ízelítőül:

  • A budapesti verseny első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre 2021. január - június közötti időszakban kerül sor.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ajándékcsomagot ajánlott fel a győztes csapat tagjainak és a felkészítő tanárnak, továbbá 200 000 forint összegű ajándékutalványt a "Feltörekvő Junior Klasszisnak" - vagyis annak a csapatnak, amelyik a legnagyobb fejlődést éri el: az országos döntőbe bejutott csapatok közül a legalacsonyabb tanulmányi átlaggal rendelkezik. 
  • Az Államadósság Kezelő Központ maximum 100 000 forint / fő értékű tárgynyereményt ajánlott fel az 1. helyezést elért csapat tagjai részére.
  • A Pénziránytű Alapítvány a megyei versenyek nyertes csapatainak ajánlott fel nyereményt: minden csapattagnak egy-egy Bluetooth-hangszórót, FM rádióval, USB és micro SD csatlakozóval.

További nyeremények és részletek hamarosan :)

Miről szól a verseny?

Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Hogy lehet CSOK-ból lakást venni? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni?

Ha tudod ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudod, akkor pedig azért jelenkezz a Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyére és Diákfórumára!

Felkészítünk az életre a legfontosabb pénzügyi alapismeretekkel, és összemérheted tudásodat az ország többi diákjával. A versenyen négyfős csapatok indulhatnak – válasszatok egy csapatnevet, egy csapatkapitányt és jelentkezzetek!

Hogyan készülhetek fel?

A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolás korosztálynak szóló oktatási anyagokkal készülhetsz fel. Valós élethelyzetek alapján, a ti nyelveteken íródott tudásbázist kap tőlünk minden jelentkező az alábbi témákban:

Alapismeretek az élethez - Családi költségvetés és takarékoskodás - A munka és a pénz - Tanulás, továbbtanulás - A lakhatás pénzügyei - Fizetési módok - Áru, hitel, részletfizetés - Mindent a biztosításokról - Speciális élethelyzetek, kedvezmények, támogatások - A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás - Adózási ismeretek - Befektetési lehetőségek - A pénzügyi csalások elkerülése - Zöld pénzügyek

Mikor lesz a verseny?

A verseny 3 fordulós, ebből az első kettőt online rendezzük meg, az országos döntőn pedig személyesen vehetnek részt a megyei forduló győztesei Budapesten.

Az első, online forduló időpontja: 2020. október 1. Az első fordulóban online verseny során alakul ki a második forduló, az online megyei versenyek mezőnye. Megyénként 10 csapat juthat tovább.

A második forduló időpontja: 2020. október 8. – október 20. Az első forduló megyei legjobbjai (megyénként 10 csapat) 4 ütemben ismételten megméretkeznek online módon. A megyék négy csoportra osztva szerepelnek, egy–egy napon 4- 5 megye csapatai versenyeznek párhuzamosan. Megyénként 1 csapat jut be az országos döntőbe.

A harmadik forduló (a döntő) időpontja: 2020. november 4. A megyei döntők győztesei (összesen 19 csapat) megmérkőznek Budapesten, élőben.

Hogyan kell jelentkezni?

A versenyen a szakgimnáziumok / technikumok és a szakközépiskolák / szakképző iskolák tanulói vehetnek részt, ha kitöltik az alább található jelentkezési lapot. Amire mindenképp szükség lesz:

- négy csapattagra

- egy csapatnévre

- egy csapatkapitányra

- telefonszámra és e-mailes elérhetőségre

- személyi igazolvány számára / diákigazolványon található oktatási azonosítóra

- az iskola nevére, címére

A versenyre jelentkezni 2020. szeptember 30-ig lehet!

Mit kell még tudnom?

A Versenyszabályzatot az alábbi linken érheted el: versenyszabályzat >>

Versenyszabályzat >>

Oktatási anyagok, segédletek a felkészüléshez

Iránytű a pénzügyekhez - pénzügyi tankönyv és tudástár >>
(Pénziránytű Alapítvány)

A rendezvény a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány főtámogatásával valósul meg.

Szakmai partnereink és támogatóink:


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Államadósság Kezelő Központ

Erste Bank


Fundamenta Lakáskassza

Pénziránytű Alapítvány

Jelentkezés

A regisztrációt követően a jelentkezésről automatikus visszaigazolást küldünk a megadott e-mail címre. Ha a visszaigazoló e-mail nem érkezik meg, keress minket a konferencia@privatbankar.hu címen vagy a 06-30-951-6182 telefonszámon!